Nettbetaling for dine kunder

Skrevet av Kundestøtte Oppdatert 21. mars 2022, ca 2 minutters lesetid

For å motta betaling enda raskere for dine fakturaer kan du benytte Cretica Fakturas nettbetalingsløsning. Denne løsningen krever at du har en brukertilgang til Stripe, som tilbyr betalingskortløsninger. Stripe er mye rimeligere enn mange andre korttilbydere på markedet, og er enkel å ta i bruk. Nettbetalingen vår støtter på nåværende tidspunkt kun betaling gjennom Stripe systemet.

Opprett konto hos Stripe.

Gå til Stripe for å opprette en brukerkonto. Du må da legge inn en del informasjon slik som firmanavn, bankkonto, mva informasjon osv. Etter at dette er gjort må du sette opp Stiipe kontoen din slik at du kan motta betalinger gjennom Cretica Faktura systemet.

1. I Stripe, naviger til seksjonen Developers->API Keys, der får du opp to nøkler. Disse nøklene skal du senere sette inn i innstillingene i Cretica Faktura.  Ta derfor vare på disse.

2. Under den same seksjonen Developers har du et valg som heter Webhooks. Der skal du legge til nettadressen som skal bli brukt under betaling. Trykk derfor på knappen Add endpoint.

I skjermen som åpnes legger setter du Endpoint Url til https://app.cretica.no/payments/webhook, og under events send legger du til checkout.session.completed. Avslutt med å trykke Add Endpoint.

3. Trykk på nettadressen som du ser i bildet over. I den nye skjermen som åpnes har du et valg som heter Signing secret, den inneholder en verdi som starter med whsec_, ta vare på denne.

Innstillinger i Cretica Faktura

Før du setter i gang med nettbetalingen må du aktivere mulighet for dette under Brukerinnstillinger -> Utvidelser.
Åpne opp den aktive firmaprofilen og velg så Firmainnstillinger -> Nettbetaling.

Du skal nå legge inn verdiene som du fikk fra Stripe.

Her kan du lese artikkelen som tar for seg hvordan du setter opp tilgangen for brukeren.

Viktig og huske på:

Alle fakturaer som du velger å gjøre synlige på nettet kan bli sett av alle, men nettadressen gjør det nesten umulig å gjette seg til hvor den ligger.