To-faktor autentisering

Skrevet av Kundestøtte Oppdatert 01. november 2020, under 1 minutt lesetid

Hvordan aktivere to-faktor autentisering

I Cretica Faktura kan du aktivere to-faktor autentisering. To-faktor autentisering sikrer brukerkontoen din ved å kreve en bekreftelseskode i tillegg til ditt vanlige passord ved innlogging i fakturasystemet.

For å kunne bruke to-faktor autentisering må du laste ned en app som kan generere TOTP (Time-based One-Time Password) bekreftelseskoder. Vi anbefaler Google Authenticator som du finner for både Android og iOS mobiltelefoner.

Du aktiverer to-faktor autentisering fra dine personlige innstillinger. Kryss av for "Aktiver to-faktor autentisering" under overskriften sikkerhetsinnstillinger.

Når du krysser av for å aktivere vil en aktiveringsskjerm åpnes. Bruk programvaren på mobiltelefonen for å ta bilde av QR-koden som kommer opp. Koden som blir opprettet på mobilen legger du inn i tekstfeltet under QR-bildet.

Du vil nå få en bekreftelse på om aktiveringen var godkjent eller ikke.

Innlogging

Når du har aktivert to-faktor autentisering og skal logge inn i fakturasystemet, må du under innlogging krysse av for "Bruk to-faktor autentisering". Da kommer det opp et nytt tekstfelt. I det tekstfeltet skriver du inn koden som blir generert i autentiseringsprogrammet på mobilen.

Slå av to-faktor autentisering

For å slå av to-faktor autentisering går du til Personlige innstillinger og tar vekk krysset som står på "Aktiver to-faktor autentisering".