Tilleggstjeneste : Kredittsjekk

Skrevet av Kundestøtte Oppdatert 01. november 2020, ca 1 minutters lesetid

Ved å bruke tilleggstjenesten Kredittsjekk vil du kunne forsikre deg om at foretaket som du gjør forretninger med er kredittverdig. Kredittsjekken inneholder økonomisk informasjon og viktige nøkkeltall for inntil tre år bakover i tid. Rapporten som blir opprettet hjelper deg med å få et helhetlig bilde av foretakets betalingsevne og konkursrisiko.

Kredittsjekk kan du legge til kostnadsfritt fra Tilleggstjenester skjermen.

Når Kredittsjekk er lagt til vil du få tilgang til den fra fanen Kredittsjekk eller fra menyen til kunderegisteret/den enkelte kunde. Kredittsjekken startes ved å trykke på knappen merket med "Ny kredittsjekk".

I den første skjermen skriver du inn organisasjonsnummeret og/eller navnet til foretak du ønsker informasjon om. Ved å trykke på OK vil systemet søke  etter foretaket. Dersom det oppstår noen problemer under operasjonen vil dette bli opplyst om.

Her vil du få en liste med alle søketreff. Du velger da det foretaket som du ønsker å kredittsjekke. I tillegg må du huke av på at du aksepterer at et beløp blir trukket fra din CreticaKreditt konto, samt at du har gyldig grunnlag til å foreta kredittsjekken.

Kredittinformasjonen vil da bli hentet og det vil bli opprettet en rapport i PDF formatet. For å hente ned en fullstendig rapport trykker du på knappen merket med tre prikker, og velger "Last ned" fra menyen.

Bruk av denne tilleggstjenesten har en kostnad som blir trukket fra brukerens forhåndsbetalte CreticaKreditt. Kostnaden for å utføre en kredittsjekk er avhengig av hvilke abonnement du har.

Les mer om pris og abonnement her.