Tilleggstjeneste : Kjøregodtgjørelse

Skrevet av Kundestøtte Oppdatert 01. november 2020, under 1 minutt lesetid

Denne tjenesten er ikke en godkjent kjøredagbok, men er en enkel utvidelse for å holde orden på kjøring du har hatt for en kunde, slik at du på et senere tidspunkt kan fakturere kunden for disse kjøreturene.

Etter at tjenesten er lagt til er det bare å gå inn på kunderegisteret og finne fram til kunden du ønsker å registrere kilometer på. På kundekortet til den aktuelle kunden vil du få et valg som ser slik ut:

Meny som kommer opp i kundekortet

Trykk på "Legg til" for å registrere en kjøring. Da vil skjermen for registrering av kjøredata åpnes.

Fyll inn den informasjonen som trengs å fullfør med å trykke OK.

Etter at du har lagt inn en eller flere registreringer er det på tide å overføre dette til en fakturakladd. Da velger du "Overfør til fakturakladd" fra menyen som du finner til høyre for "Legg til".

I skjermen som åpnes gjør du de innstillinger som passer med det du ønsker. Systemet vil opprette en fakturakladd med varelinjer tilsvarende kilometerregistreringene dine.

Her ser du et utsnitt fra fakturakladden om hvordan varelinjene ville sett. Disse kan du selvsagt gjøre endringer på før du sender fakturaen til kunden.

De registrerte kjøringene inne på kunden vil nå endre status til "Fakturert" og de vil ikke kunne bli overført igjen.

Under Rapporter vil du finne muligheten for å hente ut en kjørejournal