Tilleggstjeneste : DNB Factoring

Skrevet av Kundestøtte Oppdatert 01. november 2020, ca 2 minutters lesetid

I Cretica Faktura har du mulighet til å opprette de XML-datafiler som er nødvendige for å kunne bruke factoring fra DNB Finans. Du vil også måtte ha en ekstern factoring avtale med DNB Finans for å kunne bruke denne tilleggstjenesten.

Det er viktig at du leser godt igjennom papirene som du får tilsendt av DNB Finans, og at du skriver inn korrekte innstillinger i fakturasystemet. Dette for å unngå unødvendig med forsinkelser og feil under faktura inndrivelsen.

Før du kan starte å opprette fakturaer som skal til factoring er det noen innstillinger vi må endre på.

Oppsett

Du starter med å endre standard fakturabeskjed til DNB Finans sin faste notifikasjonstekst. Denne teksten har du fått tilsendt, og den skal være med på alle fakturaer og kreditnotaer som overdras av DNB Finans.

Alle fakturaer og kreditnotaer som du oppretter og som skal overdras til DNB Finans må ha et KID nummer. KID nummeret skal være på 15 siffer og skal blant annet inneholde ditt kundenummer hos DNB Finans. KID endrer du under Fakturainnstillinger som finnes under firmainnstillinger.

Det vil og være nødvendig å endre betalingskonto, slik at det ikke lenger er din konto som står på den ferdige fakturaen men bankkontonummeret til DNB Finans. Dette gjør du under firmainnstillinger.

I tillegg til at innstillingene må være riktig oppsatt krever også DNB Finans at du sender de en oppdatert kundeliste. Denne kan du enkelt hente ut ved å gå til kunderegisteret, og velge "DNB kundeliste" fra menyen til høyre. Kundelisten vil da bli opprettet og lastet ned på din maskin. Denne sender du videre til din kontaktperson hos DNB Finans.

Du bør nå opprette en fakturakladd og ta en forhåndsvisning av denne. Denne forhåndsvisningen sender du etter avtale til din kundekonsulent hos DNB Finans for godkjenning.

Start fakturering

Etter at innstillingene er satt riktig opp, og du har fått klar signal fra DNB Finans er det bare å fakturere på vanlig måte. Opprett faktura og send den til kunden.

Det neste steget vil være å opprette korrekt datafil av fakturaen som du har sendt. I fakturaregisteret har du et valg som heter "DNB factoring". Velg dette og du vil få en liste med alle ubetalte fakturaer opp. Huk av på de fakturaer som skal sendes til factoring og trykk "Bygg Fil" fra menyen til høyre.

Legg inn riktig informasjon og fortsett med å velge "OK". XML-datafilen vil bli lagret og lastet ned til din maskin. Så er det bare å logge seg inn i kundeportal til DNB for å laste opp datafilen der.

Hugs:

Det vil være lurt å markere en faktura som betalt med en gang den er sendt til factoring.

Denne tilleggstjenesten aksepterer kun fakturering i NOK , samt kunder må ha en norsk adresse.