Reduksjon i lav mva-sats (12% til 6%)

Skrevet av Kundestøtte Oppdatert 02. april 2020, under 1 minutt lesetid

I forbindelse med koronapandemien er det besluttet å redusere lav sats fra 12 % til 6 % for perioden fra og med 1. april 2020 til og med 31. oktober 2020. Lav sats gjelder blant annet persontransport, overnatting, allmennkringkasting samt adgang til kino, idrettsarrangementer, fornøyelsesparker og opplevelsessentre.

For nye brukere vil den nye mva-satsen være valgt som standard. Brukere som har firmaprofiler fra før 1. april 2020 må manuelt legge til den nye satsen.

Her er fremgangsmåten du kan bruke for å endre/opprette en ny mva-sats.

• Under firmainnstillinger har du et valg som heter merverdiavgift.
  • Under merverdiavgift finner du MVA-innstillinger. Trykk + som du finner til høyre for overskriften MVA-innstillinger.
  • Du oppretter en ny mva-sats ved å legge til nødvendig informasjon slik som vist på bildet under.

Du har nå opprettet en ny mva-sats i ditt oppsett.