Nettbasert tilgang til salgsdokument

Skrevet av Kundestøtte Oppdatert 01. november 2020, ca 1 minutters lesetid

I Cretica Faktura kan du åpne opp for at kunden skal ha en nettbasert tilgang til fakturaen. Dette kan enten gjøres når du oppretter eller etter effektuering av fakturaen.

Når kunden får nettbasert tilgang så betyr det at fakturaprogrammet oppretter en hemmelig lenke som fører til nedlastning av salgsdokumentet eller til en fakturaportal, der du har litt flere valg.

Trykker kunden på den tilsendte lenken, og den er satt til nedlastning av salgsdokumentet vil nettleseren automatisk starte nedlastning av PDF versjonen til dokumentet. Dette er samme PDF som blir opprettet og f. eks sendt som vedlegg i e-post.

Den andre muligheten er at kunden får opp en nettside, med en forhåndsvisning av fakturaen, og muligheter for å laste ned fakturaen i PDF formatet. Dersom du har aktivert nettbetaling på fakturaen så vil det valget også bli vist her.

Kunden kan få tilsendt den offentlige lenken til tilgangen manuelt av utsender, eller den kan bli lagt inn i fakturameldingen / e-postmeldingen.

Vi anbefaler at det som standard legges inn informasjon om den nettbaserte tilgangen i e-postmeldingen som sendes fra systemet. Det gjøres enkelt ved å gå til firmainnstillinger og E-postinnstillinger. Under overskriften E-postmeldinger så finner du fanen Faktura.

Der kan du legge inn denne koden [%INV.PORTALTEXT%]. Trykk på forhåndsvisning for å se om dette gir ønsket resultat. Dersom nettbasert tilgang ikke er aktivert ved utsendelse av e-post vil [%INV.PORTALTEXT%] bli satt til blankt/tomt.

Her kan du lese hvordan du kan endre standard teksten som blir satt inn for [%INV.PORTALTEXT%].

Ønsker du å endre standard innstillingene for nettbasert tilgang så kan det gjøres under Andre innstillinger.

Viktig:

Alle salgsdokument som du velger å gjøre synlige på nettet kan bli sett av alle, men nettadressen gjør det nesten umulig å gjette seg til hvor den ligger.