Kom igang med fakturasalg

Skrevet av Kundestøtte Oppdatert 01. november 2020, ca 1 minutters lesetid

I Cretica Faktura har du muligheten til å selge dine utestående fordringer til vår samarbeidsparter LogiqPay. Salg av fordringer går ofte under navnet fakturasalg. Fakturasalg er på kort tid blitt populært, og fordelene er mange. Du trenger foreksempel ikke vente til forfallsdato for å få oppgjør for fakturaen. Du trenger heller ikke å bekymre deg for om kunden betaler da LogiqPay tar over jobben med den videre administrasjonen og kredittrisikoen på fakturaen.

Fakturasalg i Cretica Faktura er en tilleggstjeneste som legges til gratis uten noen bindingstid, eller andre forpliktelser. Det er ingen faste gebyrer for å benytte seg av denne tjenesten, men vår samarbeidspartner LogiqPay tar et liten gebyr for hver faktura de kjøper fra deg.

Når du effektuerer en faktura vil du kunne be om et helt uforpliktende tilbud på salg av fakturaen. Det blir da gjennomført en automatisk kredittsjekk på kunden, samt kunden betalingsvilje blir vurdert. Dersom LogiqPay ønsker å kjøpe fakturaen vil du få presentert et tilbud som viser hvor mye du får betalt for fakturaen. Du velger selv om du vil akseptere eller forkaste tilbudet.

Oppgjøret for solgte fakturaer kommer inn på din bankkonto senest neste virkedag.

Hvordan aktivere fakturasalg

  1. Fakturasalg er en gratis tilleggstjeneste som du må legge til.
  2. Gå inn på firmainnstillinger på aktuelt firma. Opprett en avtale med ønsket samarbeidspartner. Godkjenning av avtalen kan ta noen virkedager.
  3. Etter at avtalen er godkjent vil fakturasalg med ønsket samarbeidspartner bli aktivert i fakturaprogrammet.
  4. Fakturasalg kan gjøres på alle nye effektueringer som oppfyller visse krav. Når du effektuerer en faktura får du muligheten til å selge fakturaen. Velg ønsket samarbeidspartner og hent et uforpliktende tilbud på fakturakjøpet.
  5. Godkjenn eller avvis tilbudet som du mottar. Uansett hva du velger så fortsetter du effektueringen med å sende faktura til kunden.
  6. Har du valgt å selge fakturaen vil du senest neste virkedag motta betaling og en kvittering på salget.
  7. Marker fakturaen som betalt. Det vil være en liten differanse mellom opprinnelig fakturabeløp og betalingen du har motatt. For at rapporter og tallgrunnlag skal bli så korrekte som mulig så kan du registrere gebyret ved fakturasalget som et kostnadsbilag.

IntroduksjonsvideoVar denne artikkelen nyttig?