Hvordan sette opp en repeterende faktura

Skrevet av Kundestøtte Oppdatert 01. november 2020, under 1 minutt lesetid

Ofte er det slik at du over flere perioder har behov for å sende ut samme faktura til kundene dine. Husleie, abonnementer og medlemskontingent er typiske eksempler på dette. Ved å opprette en repeterende faktura vil systemet automatisk lage og sende ut fakturaen etter fastsatte intervaller, helt uten at du trenger å gjøre noe.

For å opprette en repeterende faktura går du til fakturaregisteret og velger "Ny repeterende" som du finner i menyen til høyre.

Du lager den repeterende fakturaen på nesten samme måte som en vanlig faktura. Noe av det som skiller seg ut er at du nå et valg som heter "Abonnementinnstillinger".

Her legger du inn de innstillinger som skal gjelde for denne repeteringen.

Dersom du ønsker å sende ut en faktura en gang i året, da velger du opprette fakturaen hvert år, og så bestemmer du når den første utsendelsen skal finne sted. Den automatiske opprettingen vil andre året finne sted samme dato som den første utsendelsen ble gjennomført.

Ønsker du å sende ut en faktura kvartalsvis velger du å opprette fakturaen hver 3. måned, på den første dagen i måneden. Sett så neste utsendelse til første gang du ønsker fakturaen skal bli opprettet.

Når repeteringen er aktivert kan du fra fakturaregisteret gå inn på den aktive repeteringen for å se når fremtidige fakturautsendinger vil bli gjennomført.

Mer informasjon om dette temaet