Hvordan sende en faktura som EHF

Skrevet av Kundestøtte Oppdatert 17. september 2018, ca 1 minutters lesetid

Oppretting og sending av en faktura/kreditnota i EHF formatet fra Cretica Faktura er ikke en komplisert sak.

Det første du gjør er å opprette en ny faktura/kreditnota og velger kunden den skal sendes til. Du må videre velge at fakturaen skal sendes i EHF formatet, det gjøres ved å klikke på valget Elektronisk i EHF formatet (1) som du finner under Fakturamottakere.

Kundevalg

For at fakturaen skal bli sendt korrekt, må du legge inn korrekt organisasjonsnummer under EHF fanen, slik som vist på bildet over. Dersom du har brukt riktig organisasjonsnummer og kundens økonomisystem støtter EHF vil det komme et EHF merke ved siden av organisasjonsnummeret (2).

Resten av fakturaen oppretter du slik som vanlig.

Vedlegg til fakturaen

Ofte er det slik at mottaker ønsker at du legger ved original faktura, timelister, kontrakter osv. Det kan du gjøre under Filer og dokumenter som du finner nede på fakturasiden. Last opp de dokumentene du ønsker å legge ved.

Etter at alle dokumentene er lastet opp må du markere at de skal være med på EHF sendingen. Det gjøres under Vedlegg til EHF dokumentet (3) som du finner under Fakturamottaker.

Effektuering av fakturaen

Før du effektuerer fakturaen anbefaler vi at du bruker forhåndsvisning for å se at alt er korrekt. Når du effektuerer fakturaen vil den bli sendt via et eller flere EHF aksesspunkt til kundens økonomisystem. Det er en kostnad (4) for å sende en faktura/kreditnota som EHF. For å kunne effektuere dokumentet må du ha tilstrekkelig med CreticaKreditt.

Du vil kunne gå inn på historikken til en faktura for å se om EHF sendingen var vellykket, det tar vanligvis noen timer fra fakturaen er sendt til den blir bekreftet levert.