Hvordan lage et KID-nummer

Skrevet av Kundestøtte Oppdatert 16. august 2018, under 1 minutt lesetid

For å aktivere KID-nummerering på fakturaer går du til Innstillinger->Fakturainnstillinger. Under valget KID-innstillinger krysser du av for "Opprett KID på nye fakturaer". Da kommer det opp et vindu slik som vist på bildet under.

Det er lurt at du på forhand har tenkt ut hvordan du ønsker KID-nummeret skal se ut. Det som er vanlig er et KID-nummer bestående av fakturanummeret og et kontrollsiffer, eller kundenummer, fakturanummer og et kontrollsiffer.

Dersom du har en OCR-avtale med banken, og du ønsker at Cretica Faktura automatisk skal kunne registrere innbetalinger må fakturanummeret ha et av følgende struktur.

• 6 siffer + 1 kontrollsiffer
  • 10 siffer + 1 kontrollsiffer
  • 15 siffer + 1 kontrollsiffer.

I Cretica Faktura må kontrollsifferet være Modulus 10.

Vi ønsker her å lage et KID-nummer som skal bestå av fakturanummer+1 kontrollsiffer.

Først skal vi legge til et datafelt. Et datafelt er et felt som blir generert med utgangspunkt i fakturaen som skal ha KID-nummeret. Trykk på vektøybildet og velg Legg til datafelt i menyen som blir synlig. Videre velger du Fakturanummer i valget som dukker opp. Sett Feltlengden til 6, fortegn til 0.

Sett så Kontrollsiffer til Modulus 10.

Har du gjort det riktig skal du skjermen se slik ut

Da er oppsettet ferdig, og du trenger bare å lagre. For å teste om oppsettet virker oppretter du en faktura og velger forhåndsvisning. Om du bruker en fakturamal som har støtte for KID-nummer vil dette då bli generert, og det vil bli synlig på fakturaen.