Aktivering av MVA

Skrevet av AdministratorOppdatert 08. november 2023, under 1 minutt lesetid

Her er fremgangsmåten for å aktivere eller endre merverdiavgiftsatser i Cretica Faktura.

1. For å kunne legge inn merverdiavgift (mva) på en faktura så må firmaet være mva-registrert. Er firmaet det må du endre dette under firmainnstillinger. Firmainnstillinger finner du i menyen under valget Innstillinger. Sett feltet Mva registrert til JA.
  2. Det neste du må gjøre er å bestemme hvilke MVA satser som skal være tilgjengelige. Det gjøres under valget Merverdiavgift som du finner i sidemenyen, Legg til de MVA satser som er aktuelle for ditt firma. Den vanligste er MVA sats nr 3, Utgående mva høy sats (25%).
  3. Nå skal firmaet kunne fakturere med MVA.